Hoe behandel je pigmentvlekken?

Sommige mensen hebben last van pigmentvlekken, en ervaren deze als zeer storend. Sommige mensen krijgen zelfs mentale problemen door hun pigmentvlekken en gaan zich onzeker voelen. Een pigmentvlek is niets anders dan een overschot aan pigment op een bepaalde plek. Pigmentvlekken zijn niet kwaadaardig, en kunnen dus eigenlijk geen kwaad. Toch is het erg vervelend om pigmentvlekken te hebben. Heb je last van pigmentvlekken en vraag je je af wat je kunt doen om ervan af te komen? In deze blog kun je er meer over lezen.

Neem een laserbehandeling

Bij Vive Huidtherapie kun je langsgaan voor een persoonlijk consult als je last hebt van pigmentvlekken. Een van de opties die een huidtherapeut aanbiedt is het verminderen van pigmentvlekken met een laser. Als je een kleine pigmentvlek hebt, heb je aan één behandeling al genoeg. Na een laserbehandeling zullen je vlekken eerst donkerder worden, en na twee weken zullen ze gaan vervagen. Soms is het nodig om nog een behandeling te volgen, deze vindt dan plaats na twee weken. Meestal verdwijnen de pigmentvlekken volledig en komen ze niet terug. Na de behandeling kun je zelf ook dingen doen om nieuwe vlekken te voorkomen. Dit doe je door direct zonlicht te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken van minimaal factor 30. Als je het gevoel hebt dat je pigmentvlekken ontstaan door een medicijn, kun je overleggen met je arts en overstappen op een ander middel of te stoppen met het geneesmiddel.

Kies voor een crème of peeling

Als je last hebt van kleine of onopvallende pigmentvlekken, kun je er ook voor kiezen om je te laten behandelen met een Pigmentvlekken creme of peeling. Pigmentvlekken crème is een middel die je huid verzorgt en verheldert. Met behulp van zo’n crème zullen je pigmentvlekken vervagen en voorkom je dat er nieuwe vlekken ontstaan. Je kunt ook kiezen voor een chemische peeling; deze versnelt de celdeling. Doordat de opperhuid zich vernieuwt, wordt het overmatige pigment afgevoerd.