De voordelen van magnesium fosfaat

Magnesium fosfaat is een vrij algemene term voor magnesium- en fosfaatzouten die in verschillende vormen voorkomen. Magnesium is een belangrijk mineraal dat het menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren en het is bewezen dat veel mensen in Westerse landen een tekort aan magnesium hebben. Dat heeft enerzijds te maken met het gedrag van mensen, omdat we steeds vaker minder gezond eten en drinken, maar ook producten steeds minder magnesium. De benodigde hoeveelheid magnesium wordt dus bij lange na niet altijd gehaald en dan kan een supplement uitkomst bieden. In dit blog bespreken we de voordelen van supplementen met magnesium fosfaat.

Betrokken bij meer dan 600 lichaamsprocessen

Wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 600 lichaamsprocessen? Magnesium fosfaat is dus essentieel voor het menselijk lichaam en daar wil je absoluut geen tekort van hebben. Terwijl de kans aanwezig is dat je wel een magnesiumtekort hebt. Hoe kom je daar achter? Vrij simpel! Je kunt het beste een afspraak met de huisarts maken en je zorgen bespreken. Met een eenvoudig bloedonderzoek kan worden vastgesteld of er sprake is van een magnesiumtekort en een dokter kan ook advies geven over hoe je het tekort kan oplossen. Door bijvoorbeeld te starten met supplementen die magnesium bevatten.

Waar zit magnesium fosfaat in?

Magnesium fosfaat vind je in allerlei producten. Voornamelijk noten, cacao, bladgroenten en zuivelproducten. Door het gebruik van kunstmest en het langdurig opslaan en transporteren van voedingsmiddelen is het magnesiumgehalte in voeding en dranken enorm gedaald. Zeker in de afgelopen 10 jaar. Feitelijk kun je dus nog zo gezond eten en nog steeds een magnesiumtekort hebben. Een magnesiumtekort ontdek je niet snel. Een tekort zorgt namelijk voor problemen met spieren en gewrichten en het kan de mentale toestand beïnvloeden. Mensen kunnen zelfs in een depressie raken bij een magnesiumtekort.

Magnesium fosfaat in verschillende vormen

Magnesium fosfaat is in verschillende vormen verkrijgbaar en te gebruiken en het is vooral belangrijk om producten te zoeken die organisch gebonden magnesium bevatten. Organisch gebonden mineralen zorgen er immers voor dat het lichaam deze goed kan opnemen en garandeert ook een veel betere werking dan bijvoorbeeld anorganisch gebonden magnesium. Magnesiumbisglycinaat, magnesium citraat, magnesium picolinaat, magnesiumtauraat en magnesiumchloride zijn organisch gebonden mineralen die dus ook een goede opneembaarheid hebben.

Magnesium en co-factoren

Co-factoren beïnvloeden de werking van magnesium en het kan dus zeker geen kwaad om te zoeken naar supplementen die belangrijke co-factoren bevatten. Denk dan aan cofactoren, zoals vitamine B6, taurine en glycine. Deze co-factoren zorgen ervoor dat magnesium fosfaat beter door het lichaam wordt opgenomen. Magnesiumbisglycinaat is de beste vorm om te kiezen, omdat het bewezen is dat magnesium in deze vorm het beste door het menselijk lichaam wordt opgenomen. Ben je van plan om met een supplement te beginnen? Raadpleeg dan eerst de huisarts om uit te zoeken of er sprake is van een magnesiumtekort en om advies in te winnen over de vervolgstappen. Supplementen met magnesium zijn te koop bij speciaalzaken, drogisterijen en natuurlijk ook online bij verschillende webshops die zich in voedingssupplementen specialiseren.