Acupunctuur Tilburg kan verlichting brengen

Als jij lichamelijke klachten hebt, of het lukt bijvoorbeeld, maar niet om te stoppen met roken of om zwanger te worden, dan kan acupunctuur Tilburg verlichting brengen. In Tilburg vind je voor vrijwel iedere aandoening of wens een acupuncturist die jou een behandeling kan geven. Hoewel acupunctuur voor sommige mensen zweverig klinkt, is het tegendeel waar. De WHO (World Health Organisation) geeft al vanaf 1978 aan dat acupunctuur bij bepaalde aandoeningen kan helpen. In onder andere 2003 is deze lijst nog eens bijgewerkt met meer aandoeningen. Er vindt veel onderzoek plaats naar acupunctuur en er zijn professionele beroepsverenigingen die kennis delen en de kwaliteit optimaliseren.

Gaan veel mensen op zoek naar acupunctuur Tilburg?

Wanneer jij je afvraagt of veel mensen acupunctuur Tilburg of een praktijk in een andere regio zoeken, dan zul je misschien verbaasd zijn over het antwoord. In 2018 onderzocht het CBS hoeveel mensen alternatieve genezers bezochten. In Nederland kwam dat uit op maar liefst 11%. Acupunctuur behoorde tot de meest gekozen alternatieve geneeswijzen. Hiervan gaf 59% aan dat ze vinden dat acupunctuur zelfs in het basispakket van de zorgverzekeraar thuishoort. Deze cijfers laten zien dat steeds meer mensen acupunctuur niet meer als alternatief zien, maar dat, net als in China, acupunctuur steeds vaker als één van de eerste opties overwogen wordt. Overigens voor ernstige ziektes geldt dit niet, daarvoor geven de meeste mensen aan toch de reguliere gezondheidszorg te kiezen.

Acupunctuur en de reguliere gezondheidszorg, een goede aanvulling

Acupunctuur kan prima een aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan kwam uit een onderzoek naar vrouwen die zwanger wilden worden met een IVF behandeling. Van de vrouwen die voor de IVF behandeling een acupunctuur behandeling kregen, was het slagingspercentage 65% hoger. Uiteraard moet je dit altijd met je arts overleggen, maar het feit dat zo’n website dit inmiddels in de informatie opneemt, laat zien dat acupunctuur in Nederland een steeds prominentere plaats krijgt.

Acupunctuur Tilburg voor jouw klachten of wensen

Als jij zoekt naar acupunctuur Tilburg dan kun je ook informeren bij de praktijk naar wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Hoewel je bij geneeswijzen er altijd vanuit gaat dat er iets moet zijn dat genezing behoeft, is het tegendeel waar. Ja, acupunctuur zoals bij een praktijk voor acupunctuur Tilburg, kan helpen tegen chronische pijn en tal van andere klachten. Echter, je kunt ook acupunctuur inzetten wanneer je wensen hebt. Denk aan stoppen met roken, iets wat met acupunctuur soms in twee weken al bereikt kan worden. Of zoals eerder genoemd, acupunctuur om de zwangerschap te bevorderen. Ook op veel websites van verloskundigenpraktijken is informatie over acupunctuur tijdens de zwangerschap te vinden.

Acupunctuur als preventief middel

Je hebt gelezen over de manier waarop er naar acupunctuur gekeken wordt, over de klachten die ermee behandeld kunnen worden en over de wensen die men ermee kan bereiken. Er is echter meer. Acupunctuur wordt ook vaak als preventief middel ingezet. Dit kan met emotionele blokkades te maken hebben, stressverlichting ter voorkoming van bijvoorbeeld een burn-out, of acupunctuur Tilburg voor sporters. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld pezen en spieren gezond te houden om blessures te voorkomen. Verdiep je eens in de mogelijkheden en bekijk wat het voor jou kan doen op https://acupuncturistenoverzicht.nl.